Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo

Dag van de 1000 Voorbeelden afgetrapt met werkgeverscongres

Tijdens het Werkgeverscongres op 15 maart werd de aftrap van de Dag van de 1000 Voorbeelden verricht. Het congres werd georganiseerd door WerkgeversServicepunt Achterhoek. Voor veel bedrijven in de Achterhoek is het al vanzelfsprekend om kansen te bieden aan mensen met een arbeidsbeperking 

Tijdens het congres deelden de circa 400 aanwezige ondernemers hun ervaringen op dit gebied en lichtten diverse bekende sprekers toe waarom inclusief ondernemen eigenlijk alleen maar voordelen biedt. Onder andere Alex van Hooff, gastheer van het congres en directeur van Burgers’ Zoo, voormalig premier Jan Peter Balkenende en Aart van der Gaag, commissaris ‘Op naar de 100.000 banen’ kwamen aan het woord.

Award
Hoogtepunt van de avond zal voor PMS (Paper Management Services) uit Hengelo in elk geval de uitreiking van de Unieke Werkgever Award zijn geweest. Deze prijs werd uitgereikt door Frans Langeveld, wethouder van de gemeente Doetinchem. “PMS heeft 49 medewerkers op de loonlijst, waarvan 24 mensen die moeilijk aan werk konden komen. “We doen het dat uit sociaal oogpunt,” zei PMS-directeur Richard Geeraths, “maar zeker ook omdat deze werknemers van toegevoegde waarde zijn. Ze functioneren uitstekend.”

De Dag van de 1000 Voorbeelden wordt op donderdag 29 maart 2018 georganiseerd. Het is de tweede achtereenvolgende jaar dat deze dag vol evenementen wordt georganiseerd. Doel van de Dag van de 1000 Voorbeelden is de aandacht te vestigen op de Banenafspraak. Het werkgeverscongres in de Achterhoek vormde een passende aftrap om werkgevers die al ervaring hebben met inclusief ondernemen in het zonnetje te zetten.

By | 2018-03-22T14:46:21+00:00 maart 20th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Dag van de 1000 Voorbeelden afgetrapt met werkgeverscongres

About the Author: