Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo
Laden Evenementen

Op 29 maart zet Baanbrekend Drechtsteden de leerwerkbedrijven Frittella en Inpakcentrum.nl, beiden onderdeel van Combigoods en gevestigd in Papendrecht, in het zonnetje. Beide ondernemingen zijn voorbeelden van sociaal ondernemerschap, omdat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Deze vorm van inclusief ondernemen is onmisbaar voor de Drechtsteden.

Op de bijeenkomsten bij Fritella en Inpakcentrum.nl op 29 maart is het mogelijk om zowel met de werkgevers als werknemers te spreken en de ervaringen met inclusief ondernemen uit de eerste hand op te tekenen.

Dag van de 1000 Voorbeelden
Het belonen van sociaal ondernemen in de regio Drechtsteden maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van “Op naar de 100.000 banen” (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt. De Banenafspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan 25.000 bij overheidswerkgevers en 100.000 bij werkgevers aan marktzijde.

Over Frittella en Inpakcentrum.nl

Frittella geeft mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans op de arbeidsmarkt. Binnen het bedrijf, in een vertrouwde omgeving, worden arbeidsvaardigheden ontwikkeld en ritme en structuur opgedaan.

Frittella heeft oog voor de kwaliteiten en wensen van haar werknemers, maar houdt daarnaast ook rekening met hun beperkingen. Inpakcentrum.nl is een logistiek leerwerkbedrijf en biedt mensen die lastig werk kunnen vinden in het reguliere bedrijfsleven een baan.  Het zijn mooie voorbeelden van bedrijven die sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Daar zijn we vanuit Baanbrekend Drechtsteden graag bij betrokken.