Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo
Laden Evenementen

Werknemers met een migratieachtergrond, een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en de banenafspraak als onderdeel van de Participatiewet zijn zaken waar elke ondernemer in de regio Amersfoort mee te maken heeft in 2018. Op donderdag 29 maart organiseert het Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort daarom een Meet & Greet voor ondernemers en kandidaten uit de doelgroep van de Banenafspraak. Het doel: kennismaken en wellicht een baan.

Eerdere Meet & Greets leidden al tot succesvolle matches tussen werkgevers en werknemers en om die reden herhaalt Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort deze middag waarop een laagdrempelige kennismaking centraal staat.

Deelnemende werkgevers aan de Meet & Greet zijn onder andere Eleos (specialist in christelijke ggz), King Arthur Groep (zorg aan mensen met dementie), Randstad Participatie, Cycloon Post & Fietskoeriers, ROC Midden Nederland, Baneninhetgroen.nl en McDonald’s.  Naast het kennismaken met potentiële werknemers staat ook het delen van ervaringen centraal, zowel tussen werkgevers onderling als met de werknemers.

Dag van de 1000 Voorbeelden
De Meet & Greet in de regio Amersfoort maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om mensen te informeren over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

De Meet & Greet op 29 maart vindt plaats op het gemeentehuis in Soest en duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Meer informatie over het programma is te vinden op http://www.talentingoedebanen.nu/agenda/meet-greet-doelgroep-banenafspraak/.

Meer informatie en aanmelden:

Wilt u als werkgever of werkzoekende aanwezig zijn bij de Meet & Greet? U kunt zich aanmelden via j.buitenhuis@amersfoort.nl.