Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo
Laden Evenementen

Stichting het Beginstation werkt mee met de ‘Dag van de 1000 Voorbeelden!’ Deze dag staat in het teken van een circulaire economie, reïntegratie en het tegengaan van verspilling van talent. Dit zijn drie onderwerpen die wij hier erg belangrijk vinden. Wij willen u kennis laten maken met deze onderwerpen door middel van een ‘meet & greet.’ Deze zal plaatsvinden op donderdag 29 maart van 15:00 uur tot 19:00 uur. Op deze manier krijgt de drukbezette werknemer/gever ook een kans om ons te bezoeken en te bekijken wat wij allemaal doen bij onze stichting.

Het programma

Er worden door de dag heen een aantal demonstraties gegeven, hierbij kunt u denken aan: 3D-printen, 3D-scannen en Google SketchUp. Je kunt ook een kijkje nemen in de werkplek van de fietsenmakers, zij werken hard om weesfietsen een tweede kans te geven. Dit is onderdeel van het Fietsenstation, een initiatief van onze organisatie. Daarnaast zijn er diverse schilderijen te bezichtigen van Art of Waste, een ander goedlopend project van het Beginstation. Hier worden prachtige kunstwerken gemaakt van afval door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Diverse deelnemers staan voor u klaar om te vertellen over de projecten en wat hen bezighoudt. Al met al wordt het een gezellige en leerzame dag bij het Beginstation.

Er zal nog een concreet programma volgen, wij zijn momenteel hard aan het werk met de voorbereidingen om hier een mooie dag van te maken. Wilt u zich alvast wilt inlezen over wat wij bij het Beginstation doen? Dan kunt u een kijkje nemen op onze website ‘www.beginstation.nl’ en wie weet zien wij u de 29e!

Over het Beginstation

Het Beginstation is een concept dat zich richt op werkgelegenheid, startups en innovaties voor een circulaire economie. Een innovatiecentrum gelegen aan het Stationsplein in Helmond welke zorgt voor een inspirerende en verbindende ontmoetingsplaats tussen diverse partijen. Wij verbinden kennis en ervaring met elkaar, faciliteren, stimuleren en motiveren voor een duurzame circulaire economie versneld door de huidige technologie. Wij richten ons op Helmond en Brainport Regio.