Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo
Laden Evenementen

Let op, dit evenement wordt één dag voor de Dag van de Duizend Voorbeelden georganiseerd.

 

Een flink aantal grote werkgevers komt op 28 maart naar het Werkcafé bij a.s.r. Verzekeringen in Utrecht om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontmoeten en te onderzoeken of er vacatures kunnen worden ingevuld. Het Werkcafé blijkt de ideale ontmoetingsplek voor werkzoekenden en werkgevers die invulling willen geven aan de Banenafspraak.

WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden organiseert het Werkcafé inmiddels voor de derde keer. En met succes. Al eerder bleek dat werkgevers en werknemers tijdens deze informele netwerkbijeenkomsten op een uitstekende manier met elkaar in contact kunnen treden.

Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen tijdens het Werkcafé kijken of er een baan van hun gading beschikbaar is. Tevens kunnen zij hun CV laten checken door een CV-specialist, waardoor met meer vertrouwen gesprekken op weg naar een passende baan kunnen worden gevoerd. Om in aanmerking te komen voor een baan dienen werkzoekenden geregistreerd te zijn in het Doelgroepenregister, werkgevers moeten bereid zijn en belangstelling hebben om invulling te geven aan de Banenafspraak.

Het thema voor deze editie van het Werkcafé is ‘Werken in administratie, horeca en detailhandel’. Bedrijven die zich voor de bijeenkomst hebben aangemeld zijn onder meer a.s.r. Verzekeringen, Universiteit van Utrecht, Hogeschool van Utrecht, Albert Heijn, UMC, Nederlandse Zorgautoriteit, SocialNet, Vermaat Groep, Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk, Rijkswaterstaat, de Rechtspraak, NS Stations, ROC Midden Nederland en Facilicom.

Dag van de 1000 Voorbeelden
Het Werkcafé in de regio Utrecht-Midden maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om mensen te informeren over de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Elke arbeidsregio in Nederland ondersteunt ondernemers in de regio bij het beschikbaar maken van werkplekken voor mensen die anders uit beeld dreigen te blijven. Ondersteuning is er zowel op financieel gebied als op het vlak van coaching en begeleiding van werkgever en werknemer.

Het Werkcafé op 28 maart vindt plaats bij a.s.r. Verzekeringen en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Werkzoekenden kunnen zich tot 23 maart aanmelden bij  Leonie Frederiks van het UWV via  leonie.frederiks@uwv.nl. Meer informatie over het programma is te vinden op https://www.dagvande1000voorbeelden.nl/event/werkcafe-werkgeversservicepunt-utrecht-midden/.

AANMELDEN
Wilt u meer informatie of heeft u interesse om deze middag aanwezig te zijn. Dan kunt u contact opnemen met:
Marlies Ensie via marlies.ensie@uwv.nl of 06-11312333

Wilt u bij uw aanmelding het volgende doorgeven: uw volledig naam, functie en bedrijfsnaam; met hoeveel personen u denkt te komen.

Na aanmelding zult u alle praktische informatie van ons ontvangen.