Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo
Laden Evenementen

Werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt maken steeds vaker deel uit van het personeelsbestand van bedrijven in de regio Haarlemmermeer. Het bieden van arbeidsplaatsen aan deze doelgroep is onderdeel de Banenafspraak en inmiddels bij veel bedrijven en overheidsinstellingen vanzelfsprekend. AM match verwelkomde onlangs Meerlanden als nieuw lid van de AMbassador club en zet bovendien een aantal bedrijven in het zonnetje die voorop lopen met inclusief ondernemen.

Meerlanden is al jaren een intensieve partner van AM Match. Er worden mensen geplaatst die werkzaam zijn in het groen, de openbare ruimte of de Meerwinkel in Hoofddorp. Met de toetreding tot de AMbassador club geeft Meerlanden invulling aan haar doelstelling om inclusief werkgever te zijn.

Loyaal
Medewerkers die minder vanzelfsprekend aan een baan komen blijken in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer. Reden voor  AM match om deze week een bezoek te brengen aan ondernemers in de gemeenten, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn en hen te bedanken voor hun inzet op sociaal ondernemen en een presentje te overhandigen.

Dag van de 1000 Voorbeelden
Het belonen van sociaal ondernemen in de regio Haarlemmermeer maakt deel uit van de landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart 2018. De Dag van de 1000 Voorbeelden is een initiatief van “Op naar de 100.000 banen” (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland) om werkgevers te informeren over de Banenafspraak en de mogelijkheden die het werken met werknemers met een arbeidsbeperking biedt. De Banenafspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er in 2026 125.000 banen gerealiseerd zijn voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvan 25.000 bij overheidswerkgevers en 100.000 bij werkgevers aan marktzijde.