Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo

De Malietoren is er klaar voor. U ook?

Volgende week, donderdag 29 maart 2018, vindt de tweede Dag van de 1000 Voorbeelden plaats. Op deze dag zetten we inclusieve werkgevers in het zonnetje en worden door het hele land evenementen georganiseerd. Zo laten we iedereen zien wat inclusief werkgeverschap oplevert.  

de dag van de 1000 voorbeelden komt eraan

Maar de Malietoren, het hoofdkantoor van VNO-NCW en MKB Nederland, is er nu al helemaal klaar voor. Dat is duidelijk zichtbaar.: met banners wordt gewezen op de Banenafspraak. In 20.26 moeten er 125.000 arbeidsplekken voor mensen met een beperking zijn gecreëerd, waarvan 100.000 in de marktsector. De afspraken uit deze Banenafspraak worden door de marktpartijen goed gehaald. Dat is geweldig nieuws, maar we moeten ook nog flink door! Daarom blijven we aandacht vragen.

Op 29 maart doen we dat met de Dag van de 1000 Voorbeelden. Deze dag wordt afgetrapt, in het bijzijn van staatssecretaris Van Ark, bij Koppert Cress in Monster. De voordelen van inclusief werkgeven komen ruimschoots aan bod tijdens de Dag van de 1000 Voorbeelden. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Ondernemers met een of meer werknemers met een arbeidsbeperking in dienst delen hun praktijkervaringen. Dat is interessant voor werkgevers die ook sociaal willen ondernemen, maar ook voor andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in ervaringen uit de eerste hand. Ook werknemers met een arbeidsbeperking zelf spelen bij veel van deze activiteiten een rol. Tot de activiteiten die in de arbeidsmarktregio’s worden georganiseerd behoren Meet&Greets, bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en werkgeverstours.  

Hier staat een overzicht van alle evenementen die op 29 maart plaatsvinden.

By | 2018-03-21T14:06:11+00:00 maart 21st, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor De Malietoren is er klaar voor. U ook?

About the Author: