Werken met een arbeidsbeperking

een initiatief van:

Op naar de 100.000 Banen logo

Staatssecretaris Van Ark viert Dag van de 1000 Voorbeelden

Tamara Van Ark, staatssecretaris SWZ gaat op 29 maart, de Dag van de 1000 Voorbeelden, in gesprek met ondernemers en werknemers over de positieve effecten van inclusief ondernemen.

Plaats van handeling is Koppert Cress in Monster. Het delen van positieve ervaringen kan worden gezien als een belangrijk duwtje in de rug voor bedrijven die nog niet helemaal overtuigd zijn om mensen met een arbeidsbeperking in hun bedrijf op te nemen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Dat is de basis voor een werkgeversbijeenkomst op 29 maart bij Koppert Cress in Monster, een bedrijf gespecialiseerd in zaailingen van unieke planten. Dit bedrijf is een voorbeeld als het gaat om inclusief ondernemen, het bieden van werkplekken aan mensen die minder vanzelfsprekend aan een baan kunnen komen.

Zonnetje
Deze groep werknemers blijkt in de praktijk vaak zeer gemotiveerd, loyaal en een aanvulling voor de diversiteit op de werkvloer te zijn. Aart van der Gaag, commissaris Op naar de 100.000 banen: “We werken 364 dagen per jaar keihard aan het informeren en motiveren van werkgevers om inclusief te gaan ondernemen. Dit leverde al vele tienduizenden geslaagde matches op tussen werkgever en werknemer. De landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden op 29 maart viert dit succes, en zet ondernemers die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken in het zonnetje door middel van bijna dertig evenementen in vrijwel alle Nederlandse arbeidsregio’s. Een echte feestdag dus om successen te vieren, maar met een informatieve ondertoon.”

By | 2018-03-28T10:40:13+00:00 maart 27th, 2018|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Staatssecretaris Van Ark viert Dag van de 1000 Voorbeelden

About the Author: